Зеленський оприлюднив послання релігійних лідерів України жителям Криму й Донбасу

Зеленський оприлюднив послання релігійних лідерів України жителям Криму й Донбасу

Відео
Укрінформ
Новообраний президент Володимир Зеленський опублікував відеопослання миру лідерів релігійних конфесій в Україні жителям анексованого Криму та тимчасово окупованих Росією територій Донбасу.
Відео розміщено на сторінці Зеленського у Facebook.

“Результатом зустрічей із релігійними лідерами стало послання миру для мешканців Криму та Донбасу. Дякую всім, хто погодився. Ми з вами! Ми разом! Ми – одна країна!”, - підписав Зеленський відео.

У ролику представлено відеонарізку зі зверненнями почесного патріарха ПЦУ Філарета, очільника УГКЦ Святослава, голови УПЦ (МП) Онуфрія, муфтія Криму Айдера Рустемова, головного рабина Одеси та Півдня України Враама Вольфа, муфтія Ахмеда Таміма, муфтія Саіда Ісмагілова, головного рабина Дніпра та Дніпропетровської області Шмуеля Камінецького, головного рабина Харкова та Сходу України Мойше Московича, головного рабина Києва Мойше Реувена Асмана, головного рабина Донбасу Пінхаса Вишецького.

Читайте також: Єврокомісар Ган каже, що спілкувався із Зеленським англійською

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на посаду Президента.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради “Голос України” та Кабміну “Урядовий кур'єр”. Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

До Верховної Ради внесено 5 постанов щодо дати проведення інавгурації новообраного президента. Депутати пропонують призначити її на 19, 20 травня або 1 червня.

10 травня Зеленський через Facebook звернувся до народних депутатів з вимогою призначити його інавгурацію на 19 травня. Також він у різкій формі висловив обурення зволіканням з призначенням дати його інавгурації, оскільки, за його словами, Порошенко “ніяк не зупиниться”, “робить активні перестановки у вищому командуванні армії”, вирішує кадрові питання, підписує укази тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-