Представники МЗС України і Данії обговорили ситуацію з викраденим у Запоріжжі хлопчиком

Представники МЗС України і Данії обговорили ситуацію з викраденим у Запоріжжі хлопчиком

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України відбулася зустріч за участю представників МЗС Данії, на якій обговорено ситуацію щодо утримання у данському посольстві викраденої у Запоріжжі дитини.

Про це повідомив у Twitter заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок.

"Мав відверту бесіду з послом Данії Р.Мадсеном та заступником держсекретаря МЗС Данії І.Петерсеном, який спеціально прибув до Києва після розмови між міністрами закордонних справ П.Клімкіним і А.Самуельсеном", - написав Божок.

За його словами, утримуваного на території данського посольства маленького українця Даніеля вже оглянув український лікар, із дитиною все добре.

"Невдовзі адвокату матері буде передано офіційний медичний звіт. Активно працюємо з данською стороною, щоб остаточно врегулювати ситуацію", - написав Божок.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Павло Клімкін 9 травня закликав допустити матір до викраденого у Запоріжжі хлопчика, якого всупереч правилам утримують у посольстві Данії.

Читайте також: У посольстві Данії знайшовся викрадений у Запоріжжі хлопчик, у справу втрутився Клімкін

Раніше жителька Запоріжжя заявила, що її сина Даніеля 2 травня викрав її колишній чоловік, громадянин Данії. За словами матері, хлопчика викрали невідомі чоловіки, коли він гуляв з бабусею, при цьому жінку побили.

Пізніше стало відомо, що хлопчик перебуває у будівлі посольства Данії в Києві.

Мати стверджує, що після розлучення з данцем повернулася з дитиною в Україну у законний спосіб і категорично проти вивезення сина за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-