НАЗК направило до суду адмінпротокол на депутата Святаша

НАЗК направило до суду адмінпротокол на депутата Святаша

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції передало до суду адмінпротоколи стосовно народного депутата Дмитра Святаша та ще трьох посадовців й внесло приписи трьом посадовцям, серед яких директор державного концерну «Укрооборонпром» Павло Букін.
Про це повідомляється на сайті НАЗК.

“Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду сім адмінпротоколів стосовно чотирьох осіб та внесло приписи трьом посадовцям”, - ідеться в повідомленні.

Так, зазначається, що до суду направлено протокол про адміністративне правопорушення стосовно народного депутата Дмитра Святаша із депгрупи “Відродження”, який, за даними НАЗК, використовуючи свої повноваження, звернувся разом з іншими народними депутатами (усього 56 осіб) до Конституційного суду з конституційним поданням про невідповідність Конституції окремих положень закону «Про Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», зокрема щодо пунктів про правові механізми управління арештованими у кримінальному провадженні активами, тоді коли в управлінні АРМА перебуває арештоване нерухоме майно і корпоративні права підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є матір Святаша.

У Нацагентстві підкреслили, що вказані дії містять ознаки адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною другою статті 172-7 КупАП.

До суду направлено також два адмінпротоколи стосовно Івана Войникова, який, перебуваючи на посаді Знам’янського сільського голови, не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, а саме: прийняв свою дочку на посаду паспортиста сільської ради.

Крім того, два адмінпротоколи направлено до суду стосовно Віталія Шмільова, який, перебуваючи у статусі депутата Григорівської сільської ради, під час розгляду та голосування за проект рішення цієї ради, що стосувалося його особисто (відведення земельної ділянки у його приватну власність), не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

Також до суду направлено адмінпртокол стосовно головного спеціаліста Міністерства молоді та спорту Ірини Якубовської за несвоєчасне без поважних причин подання щорічної декларації за 2017 рік.

Водночас НАЗК внесло приписи генеральному директору ДК «Укроборонпром» Павлу Букіну та Варварівському сільському голові Олені Качур стосовно їхніх підлеглих, які у визначений законодавством термін не передали належні їм корпоративні права в управління іншим особам.

Читайте також: НАЗК внесло приписи Стецю, керівникам Антонова та Укроборонпрому

Також внесено припис Чугуївському міському голові Харківської області Галині Мінаєвій стосовно Марини Проценко, яка не вжила заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у підлеглого працівника, зумовленого його спільною роботою з близькою особою.

У НАЗК нагадали, що приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-