НАЗК внесло приписи Стецю, керівникам Антонова та Укроборонпрому

НАЗК внесло приписи Стецю, керівникам Антонова та Укроборонпрому

Укрінформ
НАЗК внесло приписи про порушення антикорупційного законодавства міністру інформполітики Юрію Стецю, голові Вищої ради правосуддя Володимиру Говорусі, президенту ДП «Антонов» Олександру Донцю та гендиректору ДК «Укроборонпром» Павлу Букіну.
Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» міністру інформаційної політики України, голові Вищої ради правосуддя, президенту Державного підприємства «Антонов», генеральному директору Державного концерну «Укроборонпром»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що НАЗК внесло припис Стецю стосовно 5 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій трьома суб’єктами декларування, які працюють чи працювали в Мінінформполітики, а також зобов'язало міністра провести службове розслідування для виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами МІП антикорупційного законодавства.

Читайте також: Антикорупційний комітет ВР розглядає ефективність роботи Ситника і Холодницького

Голові ВРП НАЗК також несло припис стосовно його співробітників і зобов'язало його провеcти службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами секретаріату Вищої ради правосуддя вимог антикорупційного законодавства.

Крім цього, за результатами позапланової перевірки НАЗК внесло припис президенту ДП «Антонов» стосовно несвоєчасного подання декларації колишнім президентом «Антонова» Олександром Коцюбою, і зобов'язало його провести службове розслідування, щоб з’ясувати причини та умови, які сприяли невиконанню посадовими особами ДП антикорупційного законодавства.

НАЗК також провело позапланову перевірку стосовно працівників "Укроборонпрому" і внесло припис генеральному директору концерну провести службове розслідування з метою з’ясування причин та умов, що сприяли невиконанню Державним підприємством «Антонов» вимог ч. 2 ст. 61 Закону «Про запобігання корупції» (забезпечення регулярної оцінки корупційних ризиків та здійснення відповідних антикорупційних заходів), ч. 5 ст. 62 та ч. 1 ст. 64 (відсутності в структурі ДП «Антонов» до 01 жовтня 2018 року посади Уповноваженого), ч. 2 ст. 65 закону «Про запобігання корупції» (притягнення до дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку осіб, які вчинили правопорушення, пов’язані з корупцією).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-