Президент підписав указ про відзначення 23-ї річниці Конституції

Президент підписав указ про відзначення 23-ї річниці Конституції

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення 23-ї річниці Конституції України.

Відповідний указ №160/2019 опублікований на сайті глави держави.

Зазначається, що документ підписано “з метою гідного відзначення у 2019 році Дня Конституції України, враховуючи її важливе значення для розвитку України як демократичної, правової держави”.

Згідно з указом Кабінет міністрів має розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення чергової річниці Конституції України.

Зокрема, уряд повинен передбачити проведення урочистостей за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів, громадськості та проведення протягом квітня - червня 2019 року інформаційних, освітніх, культурно-мистецьких, патріотично-виховних заходів, спрямованих на поширення знань про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного закону України, роз'яснення значення норм Конституції України, зокрема, щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО.

Крім того, на Кабмін покладається завдання широкого висвітлення заходів із підготовки та відзначення 23-ї річниці Конституції України.

Читайте також: Президент призначив стипендії 35 видатним спортсменам та їх тренерам

Міністерству закордонних справ доручено організувати проведення закордонними дипломатичними установами України заходів за участю української громадськості за кордоном з нагоди річниці Основного закону України.

У свою чергу обласні та Київська міська державна адміністрації мають затвердити та забезпечити виконання регіональних планів заходів із відзначення 23-ї річниці Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-