Хай хто керуватиме Україною, курс на євроінтеграцію буде збережений - МЗС Польщі

Хай хто керуватиме Україною, курс на євроінтеграцію буде збережений - МЗС Польщі

Укрінформ
Курс України на зближення з ЄС визначатиме позиція суспільства, і він буде збережений незалежно від того, хто стане новим президентом України.

Таку думку в інтерв’ю PAP висловив заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач.

“Я особисто не розглядаю вибори (в Україні – ред.) з точки зору загрози. Вважаю, що гарантом прозахідного курсу України є позиція українського суспільства, яка неодноразово виражалася і в рамках виборчих кампаній, і під час протестів на Майдані. Мені здається, що хай хто керуватиме Україною, курс на євроатлантичну інтеграцію буде збережений”, - заявив Пшидач.

Польський дипломат наголосив, що чи не вперше в новітній історії України обидва кандидати, які потрапили у другий тур президентських виборів, декларують прозахідну орієнтацію.

За словами заступника глави МЗС РП, те, що перший тур виборів в Україні відбувся без перешкод і відповідно до демократичних стандартів, свідчить про зрілість українських інституцій.

Пшидач, який місяць тому був призначений на посаду заступника міністра, зазначив, що одним з пріоритетів у його роботі буде підтримка проєвропейського і реформаторського курсу України.

Читайте також: Гібридна депортація: у Варшаві показали виставку про переслідування у Криму

Він також зазначив, що Польща очікуватиме від України вирішення проблем в історичній площині. У цьому контексті він зауважив, що Варшава очікує від Києва зняття заборони на проведення польською стороною ексгумаційних робіт в Україні.

Як відомо, Україна наклала заборону на пошуково-ексгумаційні роботи поляків в Україні у квітні 2017 року після зруйнування польськими радикалами українського місця пам’яті у селі Грушовичі.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-