Автори

Автори "Слуги народу" вибачилися за образу "дітей сонця"

Укрінформ
Автори серіалу "Слуга народу 3" і студії "Квартал 95" вибачилися перед людьми з особливими потребами за згадку в серіалі слів «олігофрени», «дауни», «дебіли».

Про йдеться на сторінці "Слуга народу" у Facebook.

"Згадка слів «олігофрени», «дауни», «дебіли» в серіалі «Слуга народу 3» лунала не від персонажа Володимира Зеленського, а з вуст основного антигероя Дмитра Сурікова, негативного персонажа, корумпованого представника влади... Автори серіалу «Слуга народу 3» ні в якому разі не хотіли образити людей з особливими потребами та їх рідних і близьких. Ми приносимо свої вибачення тим, хто сприйняв це особисто", - йдеться у заяві.

Водночас автори звернення наголошують, що в українському суспільстві слова «олігофрен», «даун», «дебіл» використовуються в негативній конотації. "І ця проблема, яка свідчить про існуючу в суспільстві нетерпимість і неприйняття людей з особливими потребами. Дякуємо тим, хто звернув на це увагу", - зазначають вони.

Читайте також: У Порошенка вважають, що штаб Зеленського намагається продати виборцям "кота у мішку"

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко записала відеозвернення до Зеленського, де закликала його протягом 24 годин попросити вибачення не тільки у батьків дітей із синдромом Дауна, але і в інших людей, яких шоумен ображав у своїх виступах раніше.

Батьки дітей із синдромом Дауна також звернулися з відкритим листом до Зеленського з вимогою вибачитися за образливі слова, використані у серіалі "Слуга народу".

6 квітня Геращенко закликала МВС порушити проти Зеленського кримінальну справу через дискримінацію людей з особливими потребами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-