Питання телефонних дзвінків заручникам залишається не вирішеним — Геращенко

Питання телефонних дзвінків заручникам залишається не вирішеним — Геращенко

Укрінформ
Питання телефонних дзвінків заручникам від членів їхніх сімей залишається не вирішеним.

Про це написала заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

“Родини заручників звернулися до Тоні Фріша (координатора ОБСЄ - ред.) щодо передачі листів — зворотних відповідей, просили порушити питання щодо телефонного дзвінка. За попередньою інформацією, посол передав листи лише МКЧК (Міжнародному Комітету Червоного Хреста - ред.), й у Мінську ми хочемо почути, чи отримали заручники звістки від своїх родин, де відповіді від хлопців родинам. Питання телефонних дзвінків також залишається не вирішеним”, - зазначила Геращенко.

За її словами, на всіх останніх зустрічах у Мінську українська сторона гостро ставила питання про заборону телефонних дзвінків заручникам і фактичну заборону на листування. Водночас вона нагадала, що МКЧК востаннє передали листи в вересні 2018 року.

Як повідомлялося, днями координатор ОБСЄ Тоні Фріш відвідав окупований Донецьк, де зустрівся з чотирма заручниками-військовими та двома цивільними людьми, яких незаконно утримують бойовики. Загалом, за інформацією першого заступника Голови Верховної Ради, уповноваженого Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірини Геращенко, посол мав змогу відвідати лише третину з тих, прізвища яких українська сторона вказувала у списку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-