У Росії стверджують, що політв'язень Гриб припинив голодування

У Росії стверджують, що політв'язень Гриб припинив голодування

Укрінформ
У Росії стверджують, що засуджений у РФ український політв'язень Павло Гриб припинив голодування.

Про це інформує Інтерфакс.

"Громадянин України Павло Гриб, засуджений у Росії до 6 років ув'язнення за підбурювання до теракту, припинив голодування, яке оголосив 25 березня, повідомив "Інтерфаксу" голова Громадської спостережної комісії Ростовської області Леонід Петрашіс", - йдеться в повідомленні.

За словами Петрашіса, 29 березня Гриб написав заяву про припинення голодування. "До цього керівництво СІЗО роз'яснило йому можливі наслідки голодування. Мабуть, за кілька днів без їжі він їх уже частково відчув", - сказав Петрашіс, додавши, що зараз політв'язень почувається задовільно.

Петрашіс стверджує, що напередодні Гриба возили на обстеження до лікарні. "Стаціонарно-медичної допомоги та оперативного втручання не потребує. Їжу вже приймає. Скоріш за все, він турбується про своє здоров'я", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі тяжкохворого українця Павла Гриба, визнавши його винним у "підбурюванні до тероризму". Гриб оголосив голодування.

Батько політв'язня заявив, що синові потрібна невідкладна операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, що призведе до смерті. У Павла Гриба синдром портальної гіпертензії, він інвалід дитинства.

Читайте також: До Павла Гриба мають допустити українських лікарів – ЄС

19-річний українець Павло Гриб пропав 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця до Білорусі її змусили співробітники ФСБ РФ.

У вересні стало відомо, що українець знаходиться у слідчому ізоляторі міста Краснодара (РФ), йому пред'явлено звинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали співробітники ФСБ.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-