До Павла Гриба мають допустити українських лікарів – ЄС

До Павла Гриба мають допустити українських лікарів – ЄС

Укрінформ
Представництво Європейського Союзу при ОБСЄ 29 березня висловило стривоженість вироком українському політв’язню Павлу Грибу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з заявою, Євросоюз «очікує, що Гриб буде негайно звільнений і отримає доступ до спеціального лікування, якого потребує».

«Українські лікарі мають бути допущені до нього, як того вимагав Європейський суд із прав людини», – заявляють у представництві.

Як повідомлялося, у Росії 22 березня суд оголосив вирок у справі українця Гриба, обвинуваченого там у «сприянні терористичній діяльності» і нині важко хворого – 6 років ув’язнення.

20-річний Гриб потерпає від низки важких захворювань і перебуває у важкому стані, він потребує постійного висококваліфікованого нагляду лікарів, регулярного проведення комплексного медичного обстеження і перебування у спеціалізованому медичному закладі, нагадали у відповідь на вирок у Міністерстві закордонних справ України.

Читайте також: Голодування загрожує життю Павла Гриба - омбудсмен

19-річний українець Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця в Білорусь її змусили співробітники ФСБ РФ.

У вересні стало відомо, що українець перебуває в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення в сприянні терористичній діяльності. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали співробітники ФСБ.

Фото: Hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-