Голодування загрожує життю Павла Гриба - омбудсмен

Голодування загрожує життю Павла Гриба - омбудсмен

Укрінформ
Оголошення про голодування українського політв'язня Павла Гриба загрожує його життю, адже він перебуває у критичному стані.

Про це заявила Уповноважений ВР України Людмила Денісова у Facebook.

"Павло Гриб оголосив голодування в знак протесту щодо неправомірного вироку РФ. Такі заходи несуть загрозу життю хлопця, адже двадцятирічний політв’язень перебуває у критичному стані. Українцю необхідне додаткове медичне обстеження та подальша хірургічна операція", - зазначила вона.

Також омбудсмен надіслала звернення та "усі необхідні медичні дослідження, які підтверджують тяжкий стан Павла" до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

"Наразі вона володіє усією необхідною інформацією та знає, що ненадання необхідної медичної допомоги може призвести до фатальних наслідків для життя Павла", - відмітила вона.

Денісова вкотре закликала Москалькову "втрутитись в процес для забезпечення належних умов утримання українця та надання медичної допомоги".

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі тяжкохворого українця Павла Гриба, визнавши його винним у "підбурюванні до тероризму". Гриб оголосив голодування.

Батько політв'язня заявив, що синові потрібна невідкладна операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка призведе до смерті. У Павла Гриба синдром портальної гіпертензії, він інвалід дитинства.

Читайте також: Павло Гриб написав офіційну заяву про голодування

19-річний українець Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця в Білорусь її змусили співробітники ФСБ РФ.

У вересні стало відомо, що українець знаходиться в слідчому ізоляторі міста Краснодара (РФ), йому висунуто обвинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали співробітники ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-