Павло Гриб написав офіційну заяву про голодування

Павло Гриб написав офіційну заяву про голодування

Укрінформ
Український політв'язень в РФ Павло Гриб, який оголосив голодування, буде поміщений в окрему камеру СІЗО.

Про це повідомив голова Громадської спостережної комісії Ростовської області Леонід Петрашис, передає Інтерфакс.

"Гриб в понеділок написав офіційну заяву про голодування, тепер він буде оглянутий лікарем і переведений в окрему камеру. Члени ГСК попередили його, що у зв'язку з голодуванням він не зможе приймати прописані йому ліки від гастриту, і це може негативно вплинути на здоров'я засудженого", - сказав Петрашис.

Читайте також: Якщо Павлу Грибу не зроблять операцію, він помре - батько

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі тяжкохворого українця Павла Гриба, визнавши його винним у "пілбурюванні до тероризму". Гриб оголосив голодування.

Батько політв'язня заявив, що синові необхідна невідкладна операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка призведе до смерті. У Павла Гриба синдром портальної гіпертензії, він інвалід дитинства.

19-річний українець Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця в Білорусь її змусили співробітники ФСБ РФ.

У вересні стало відомо, що українець перебуває в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому пред'явлено звинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали співробітники ФСБ.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-