Нацрада може перевірити телеканали через трансляцію

Нацрада може перевірити телеканали через трансляцію "Слуги народу"

Укрінформ
Член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський ініціював моніторинг телеканалів, які демонструють у своєму ефірі епізоди серіалу "Слуга народу — 3" із меседжами щодо "розпаду" України.

Про це посадовець повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Наразі ініціюю моніторинг ефіру окремих телеканалів, які демонструють в своєму ефірі ті серії серіалу "Слуга народу-3", в яких йдеться про так званий "розпад України", з метою неупередженого вивчення на предмет порушення вимог українського законодавства", — зазначив Костинський.

Він зауважив, що неприємно вражений спекуляціями творців серіалу на теми територіальної цілісності України і Революції Гідності.

"Саме так, ці "творчі фантазії" вважаю саме спекуляціями. Обурений тим, що ці спекуляції транслюються в ефірі окремих українських телеканалів напередодні виборів Президента України", — уточнив член регулятора.

На підтвердження своїх слів Костинський зацитував фрази із серіалу: "...После шести "Майданов" люди предпочитают помалкивать... \ То есть, Украины больше нет..."

"В умовах тимчасової окупації Криму, частини Донецької і Луганської областей України Російською Федерацією, в умовах 5 років російсько-української війни, тотальних переслідувань російськими спецслужбами кримських татар і українців в Криму, а також переслідувань на півострові Православної церкви України, подібний контент в ефірі українського телебачення особисто вважаю неприйнятним і принизливим", — наголосив Костинський.

Читайте також: Про зняття "Слуги народу-3" з ефіру не йдеться – ЦВК

Водночас він пояснив, що завдання членів Нацради полягає у тому, щоб оперативно реагувати на сумнівний, з точки зору Доктрини інформаційної безпеки, телевізійний продукт, який, зокрема, провокує обурення громадян України, і перевіряти його на предмет порушення вимог статті 6 Закону "Про телебачення і радіомовлення" і вимог статті 28 Закону "Про інформацію".

Як повідомлялося, прем’єра третього сезону серіалу "Слуга народу", головну роль в якому виконує кандидат у президенти Володимир Зеленський, відбулася 27 березня на телеканалі "1+1".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-