Про зняття

Про зняття "Слуги народу-3" з ефіру не йдеться – ЦВК

Вибори Президента
Укрінформ
У разі виявлення в серіалі "Слуга народу-3", де головну роль грає кандидат у президенти Володимир Зеленський, ознак агітації стрічка має бути відповідним чином промаркована та оплачена з його виборчого фонду.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До виходу серіалу сказати, чи це є агітація, чи не є агітація, не може ніхто. По-друге, якщо є образ особи, він використовується, якщо цей образ кореспондується із кандидатом у президенти, то такий матеріал однозначно може мати ознаки передвиборчої агітації. Зняти його з ефіру не може ніхто, може йтися про те, щоб цей матеріал, якщо він буде визнаний агітацію, був належним чином промаркований і оплачений із виборчого фонду", - підкреслив Радченко.

Він додав, що у разі в уявлення в серіалі ознак агітації з виборчого фонду може бути затребувана оплата як у певному обсязі за серіал, так і виключно за хронометраж, коли у кадрі з'являтиметься кандидат.

Водночас, заступник голови ЦВК заявив, що не обговорював із народним депутатом від БПП Олександром Черненком питання визнання серіалу "Слуга народу-3" агітаційною продукцією.

"Я з Олександром Черненком можу обговорювати багато що, але, наприклад, цензуру, ні в якому разі", - сказав Радченко, запевнивши, що не обговорювалося в тому числі й "питання з приводу того, чи є серіалу "Слуга народу-3" передвиборною агітацією".

Читайте також: Зеленський має оплатити показ "Слуги народу-3" як агітацію - КВУ

Раніше журналіст телеканалу "1+1" Олександр Дубинський опублікував інформацію про нібито обговорення народного депутата від фракції БПП Олександра Черненка із заступником голови ЦВК Євгеном Радченком можливих дій із визнання серіалу "Слуга народу-3" агітаційною продукцією у зв'язку з участю в ньому кандидата в Президенти Володимира Зеленського.

Як повідомлялося, Комітет виборців України закликав кандидата в президенти, шоумена Володимира Зеленського оплатити «Слугу народу-3» із виборчого фонду та звернувся до ЦВК з проханням роз'яснити зміст окремих положень закону "Про вибори Президента України", пов'язаних з веденням передвиборчої агітації шляхом оприлюднення відеофільмів.

Прем'єра нового сезону серіалу «Слуга народу» запланована на березень 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-