Матері загиблих захисників розповіли Епіфанію про ініціативу Дня пам’яті

Матері загиблих захисників розповіли Епіфанію про ініціативу Дня пам’яті

Укрінформ
Предстоятель Помісної Української Православної Церкви Митрополит Епіфаній у четвер зустрівся з матерями загиблих захисників Батьківщини.

Про це повідомляє сайт Єдиної Помісної Української православної церкви.

У зустрічі також взяли участь Голова правління ГС «Єдина Родина України» Микола Шанський, Голова фонду «Стіна пам’яті» Роман Федчук, а також Голова міжнародного пошукового об’єднання «Цитадель», учасник місії «Евакуація 200» Павло Нетьосов.

Матері полеглих Героїв проінформували Митрополита про пропозицію представникам влади визначити 29 серпня єдиним Днем Пам’яті полеглих Героїв України в російсько-українській війні та попросили молитися в цей день за спокій душ захисників Батьківщини.

«Нас об’єднало горе та біль і ми дуже просимо, щоб 29 серпня звершувалося заупокійне богослужіння за нашими полеглими синами та доньками» – сказала мати загиблого Героя Андрія Шанського. Микола Шанський додав, що 29 серпня 2014 року – день найбільших втрат України в російсько-українській війні.

Митрополит Епіфаній висловив вдячність батькам за кращих синів України та наголосив на важливості вшанування їхньої пам’яті.

Читайте також: Епіфаній взяв участь в урочистостях з нагоди річниці Нацгвардії

«Ми вдячні вам, за те, що виховали справжніх патріотів своєї Батьківщини, які поклали на вівтар нашої територіальної цілісності та незалежності України своє життя. Тому зараз ми повинні разом достойно вшановувати пам’ять про наших Героїв, які боронили нашу державу на Сході і завжди будуть жити в наших серцях», – сказав Епіфаній.

Наприкінці зустрічі гості подарували Його Блаженству книгу матері загиблого Героя із віршами сина.

Фото: ПЦУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-