Через зникнення з АП документа з грифом

Через зникнення з АП документа з грифом "таємно" порушили справу

Укрінформ
Служба безпеки проводить розслідування за фактом зникнення в Адміністрації президента документа з грифом "таємно" стосовно кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро.

Про це зазначається в ухвалі Шевченківського райсуду від 19 березня.

Зокрема, у документі йдеться, що слідчий Головного слідчого управління СБУ клопотав про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, порушеному 23 січня поточного року за ч. 1 ст. 329 (втрата документів, що містять державну таємницю) ККУ.

У клопотанні слідчого йшлося, що потрібні слідству документи перебувають у розпорядженні Управління режиму, документального забезпечення і контролю СБУ.

Слідчий повідомив, що СБУ виготовила документ «Щодо наявної інформації про кандидатів на посаду глави Національного антикорупційного бюро України», який був адресований главі Адміністрації Президента. Документ з грифом "таємно" був роздрукований у 2-х примірниках та зареєстрований 01.04.2015 за № 330 в журналі № 1 "Реєстрації вихідних документів за підписом керівництва СБ України, надісланих до вищих органів влади".

Читайте також: У Кремля є план зриву президентських виборів в Україні — Порошенко

Перший примірник вищевказаного документа був переданий до АП та отриманий посадовою особою вказаної організації 1 квітня 2015 року, про що є відповідна розписка.

Другий примірник документу долучено до справи №1 "Документи з питань оперативно-службової діяльності підрозділів, органів, закладів, установ СБ України, надіслані до вищих органів влади України".

У подальшому до АП було надіслано запит щодо підтвердження наявності згаданих документів СБУ. З'ясувалося, що документ від 1 квітня 2015 року в АП не зареєстрований.

СБУ вирішила розслідувати втрату документа, що містить державну таємницю, і просила про доступ до других примірників документів, які мають зберігатися в Управлінні режиму, документального забезпечення і контролю СБУ.

Зрештою суддя задовольнив клопотання слідчого СБУ і дозволив тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у розпорядженні Управління режиму, документального забезпечення і контролю Служби безпеки України.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-