Сьогодні - останній день для зміни місця голосування

Сьогодні - останній день для зміни місця голосування

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала українців перевірити себе у списках виборців і нагадала, що 25 березня — останній день для зміни місця голосування.

Про це вона написала у Facebook.

“Сьогодні останній день для звернення до відділу ведення Державного реєстру виборців з метою тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Хто б не був ваш кандидат - ваш голос є важливим, а може, й вирішальним на цих виборах. Не полініться - перевірте себе у списках, а, у разі потреби і життєвих обставин, не забудьте змінити місце голосування”, - нагадує Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів. Згодом п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Читайте також: "Гусь йде на вибори": Мін'юст запустив серію роликів

Громадяни України, які не зможуть проголосувати на виборах за місцем реєстрації, мають можливість скористатися процедурою тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Для цього потрібно не пізніше ніж за 5 днів до дня голосування подати до відділення Державного реєстру виборців заяву та підтверджувальний документ (наприклад, довідку з роботи чи навчання).

Для мешканців тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей і Криму такі підтверджувальні документи не потрібні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-