У РФ стверджують, що Павло Гриб на здоров'я не скаржиться і голодування не оголошував

У РФ стверджують, що Павло Гриб на здоров'я не скаржиться і голодування не оголошував

Укрінформ
Українець Павло Гриб, якого суд у РФ засудив до шести років позбавлення волі за "підбурювання до теракту", після повернення в СІЗО, нібито, продовжує приймати їжу.

Таку заяву опублікував "Інтерфакс" із посиланням на голову Громадської спостережної комісії Ростовської області Леоніда Петрашіса.

"Я зв'язувався з керівництвом СІЗО. Павла Гриба після повернення із залу суду було оглянуто лікарем, скарг на стан здоров'я не висловлював, про голодування не заявляв і продовжує приймати їжу", - наводить слова Петрашіса російське інформагентство.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 22 березня, українець Павло Гриб, якого російський суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі, оголосив голодування. Серед причин Гриб назвав несправедливий вирок суду, а також те, що до нього не допустили ні лікарів, ні українського омбудсмена Людмилу Денісову.

Напередодні Гриб виступив з останнім словом у суді, і заявив, що не визнає висунутих йому звинувачень у "тероризмі".

Раніше український омбудсмен заявила, що Грибу потрібна термінова операція на серці.

Українець Павло Гриб пропав 24 серпня 2017 року у Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця до Білорусі її змусили співробітники ФСБ Росії.

У вересні стало відомо, що він знаходиться в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому пред'явлено звинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали працівники ФСБ.

Читайте також: Життю Гриба загрожує небезпека - омбудсмен

За словами родичів хлопця, у Павла портальна гіпертензія - синдром підвищеного тиску у системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу і шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він має постійно приймати підтримуючі препарати.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-