ФСБ призначила психіатричну експертизу усім українським морякам

ФСБ призначила психіатричну експертизу усім українським морякам

Укрінформ
Після призначення психіатричної експертизи українському моряку Михайлу Власюку, можна підбити підсумок, що російська сторона призначила таку експертизу всім 24 військовополоненим морякам.

Про це в групі "Захист військовополонених українських моряків" в Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

"21 березня відбулися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Михайла Власюка. Слідство ознайомило Михайла і його адвоката Ісляма Веліляєва з постановою про призначення комісійної комплексної амбулаторної психолого-психіатричної судової експертизи українського моряка Михайла Власюка. Таким чином, станом на сьогоднішній день, комісійна комплексна амбулаторна психолого-психіатрична експертиза призначена (ФСБ - ред.) по відношенню до всіх 24 військовополонених українських моряків ", - зазначив адвокат.

Він вказав, що захист заперечував проти призначення експертизи на підставі норм міжнародного гуманітарного права, зокрема III Женевської конвенції "Про поводження з військовополоненими", яка не передбачає проведення подібної експертизи щодо військовополонених.

Читайте також: Під санкції України потрапила компанія, причетна до захоплення моряків

"Також захистом було заявлено клопотання про присутність адвоката при проведенні даної експертизи щодо Михайла Власюка", - додав Полозов.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катера «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, трьох з них було поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-