Під санкції України потрапила компанія, причетна до захоплення моряків

Під санкції України потрапила компанія, причетна до захоплення моряків

Укрінформ
Під санкції України потрапила компанія, яку міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm викрила на участі у спецоперації РФ із захоплення українських моряків у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Про це InformNapalm повідомляє на своєму сайті.

"10 грудня 2019 року InformNapalm опублікував статтю "Особи, причетні до блокування українських кораблів, мають бізнес в Україні". Статтю було перекладено сімома мовами світу. У статті йшлося про те, що судна, які належать ТОВ "Ювас-Транс" та пов’язаним з ним структурам, брали участь в блокуванні проходу українських військових кораблів під аркою Керченського мосту 25 листопада 2018 року. В той же день окупанти обстріляли та захопили наші кораблі, наші моряки стали військовополоненими", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Новий санкційний перелік України: від книжкових магазинів до холдингів РФ

Аналітики InformNapalm провели розслідування і з’ясували, що ТОВ "Ювас-Транс" та пов’язані з ним структури причетні також до контрабанди, систематичного порушення законів України і міжнародного права, можливого ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі, також є підозра на подвійне громадянство, організацію злочинної мережі і зрештою — участь у блокуванні українських військових кораблів.

"І ось Президент України Указом № 82/2019 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Про це можна почитати на сайті РНБО. А ось тут у файлах PDF список тих, хто потрапив під санкції. В списку є також "Ювас-Транс" та пов’язані з ним структури, про які раніше і робили дослідження волонтери InformNapalm", - зазначається також у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 19 березня "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Зокрема, було запроваджено санкції щодо 294 юридичних та 848 фізичних осіб.

За даними Радбезу, санкційні списки включають фізичних та юридичних осіб, які були залучені до процесу будівництва транспортного переходу через Керченську протоку; причетні до збройного нападу та захоплення українських військових катерів, а також до незаконного утримання українських моряків.

Читайте також: Нові санкції проти Росії набули чинності

Санкції також застосовані до осіб, які організовували та сприяли проведенню псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, кримського півострова; демонстративно порушували українське законодавство щодо в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію українського Криму; поширюють видавничу продукцію антиукраїнського змісту; незаконно отримали та використовують музейне зібрання, що належить Україні.

Санкції застосовано і до керівників Ради Федерації Федеральних зборів РФ та депутатів Держдуми РФ. До того ж РНБО запровадила обмежувальні заходи до окремих фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосували санкції ЄС, США та Канада. Крім того, продовжено санкції до чотирьох банків з капіталом держави-агресора.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катера "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, трьох з них було поранено.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). У січні Лефортовський суд Москви продовжив їм арешт на три місяці. Зараз всі моряки перебувають у СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-