ВРП внесе подання Президенту щодо призначення суддів до Верховного Суду

ВРП внесе подання Президенту щодо призначення суддів до Верховного Суду

Укрінформ
Вища рада правосуддя внесе подання Президентові України Петру Порошенку про призначення суддів на посади до Верховного Суду.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ВРП у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, ВРП ухвалила внести подання Президенту України про призначення на посади суддів до Касаційного цивільного суду в складі Верховного Суду Сергія Бурлакова, Ірини Воробйової, Андрія Грушицького, Ігоря Гулейкова, Ірини Дундар, Валентини Жданової, Андрія Зайцева, Вадима Ігнатенка, Андрія Калараша, Євгена Коротенка, Ганни Кривцової, Ірини Литвиненко, Руслана Лідовця, Олексія Осіяна, Євгена Петрова, Миколи Русинчука, Наталії Сакари, Валентина Сердюка, Максима Тітова, Владислава Шиповича та Василя Яремка.

Читайте також: ВРП розглядає внесення Президенту подання про призначення суддів до ВС

Також ВРП ухвалила внести подання Президенту України про призначення на посади суддів до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Надії Багай, Олександра Банаська, Ігоря Бенедисюка, Олега Васьковського, Юрія Власова, Наталі Волковицької, Надії Губенко, Віталія Зуєва, Ірини Колос, Ірини Кондратової, Ольги Кролевець, Тетяни Малашенкової, Костянтина Огородніка та Олексія Случа.

Окрім того, ВРП ухвалила внести подання Президенту України про призначення на посади суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Германа Анісімова, Василя Бородія, Ольги Булейко, Жанни Єленіної, Сергія Єремейчука, Ігоря Іваненка, Миколи Ковтуновича, Галини Крет, Юрія Луганського, Олени Святської, Сергія Фоміна та Андрія Чистика.

ВРП також вирішила внести подання Президенту України про призначення на посади суддів Касаційного адміністративного суду в складі Верховного суду Мирослави Білак, Наталії Блажівської, Миколи Гусака, Ігоря Дашутіна, Альберта Єзерова, Людмили Єресько, Ігоря Желєзного, Андрія Жука, Андрія Загороднюка, Олени Калашнікової, Ольги Кашпур, Наталії Мартинюк, Жанни Мельник-Томенко, Олесі Радишевської, Андрія Рибачука, Володимира Соколова, Лариси Тацій, Євгенії Усенко, Сергія Чиркіна, Наталії Шевцової, Олега Шишова та Миколи Яковенка.

Читайте також: ВРП врегулювала конфлікт інтересів чотирьох суддів, які пройшли до Верховного Суду

Водночас ВРП відклала розгляд матеріалів щодо кандидатів на посади суддів Касаційного цивільного суду в складі Верховного суду Євгенія Краснощокова, Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Валерія Картере та Сергія Могила, а також відкладено розгляд матеріалів щодо кандидата на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Світлани Вус та на посади суддів до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Олени Губської, Семена Стеценка, Сергія Уханенка та Тетяни Чумаченко.

"І Вища рада правосуддя ухвалила відмовити у внесенні подання Президенту України про призначення на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Пархоменка Павла Івановича", - сказав заступник голови ВРП Вадим Беляневич.

Він додав, що над матеріалами, розгляд яких відкладено, ВРП продовжує працювати.

Читайте також: ВРП розгляне звільнення судді Вищого госпсуду Ємельянова

Дати, коли вони будуть розглянуті, Беляневич не назвав.

Як повідомлялося, 2 серпня 2018 року оголошено другий конкурс до Верховного Суду. Комісія отримала 659 заяв про участь у конкурсі, а допущено було 566 кандидатів. В анонімному тестуванні взяли участь 525 кандидатів, а в написанні практичного завдання — 316. За результатами спеціальної перевірки до етапу співбесід було допущено 235 кандидатів.

За період фінального етапу другого конкурсу до Верховного Суду "Дослідження досьє та співбесіди" 46 кандидатів із 235 не підтвердили своєї здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді.

Таким чином, зі 189 кандидатів Комісія сформувала рейтинг до найвищої судової інстанції України.

7 березня ВККСУ направила документи з рекомендацією на призначення 78 переможців конкурсу до Вищої ради правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-