ВРП врегулювала конфлікт інтересів чотирьох суддів, які пройшли до Верховного Суду

ВРП врегулювала конфлікт інтересів чотирьох суддів, які пройшли до Верховного Суду

Укрінформ
Вища рада правосуддя вирішила, що чотири її члени, які стали переможцями конкурсу до Верховного Суду, не братимуть участі у розгляді рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо призначення на посаду судді ВС.

Таке рішення ухвалено у четвер, повідомили у ВРП.

“Вища рада правосуддя вирішила врегулювати конфлікт інтересів членів Вищої ради правосуддя Бенедисюка Ігоря Михайловича, Волковицької Наталі Олександрівни, Гусака Миколи Борисовича, Малашенкової Тетяни Михайлівни, встановивши, що вони не братимуть участі у розгляді Вищою радою правосуддя, її органами та одноосібно матеріалів стосовно осіб, щодо яких Вищою кваліфікаційною комісією суддів України внесено рекомендації про призначення на посаду судді Верховного Суду, та ухваленні відповідних рішень”, - ідеться у повідомленні.

Заступник голови ВРП Вадим Беляневич зауважив, що це рішення ухвалено за результатом розгляду відповідних заяв названих членів ВРП про наявність конфлікту інтересів.

Зокрема, Гусак є переможцем у конкурсі на посаду судді Касаційного адміністративного суду, Бенедисюк, Волковицька і Малашенкова - до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

А ч. 5 ст.20 закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що член Ради зобов’язаний відмовитися від участі у розгляді питання за наявності іншого конфлікту інтересів або обставин, що викликають сумнів у його неупередженості.

Окрім того, на засіданні ВРП здійснила розподіл рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо призначення кандидатів на посаду судді Вищого антикорупційного суду без урахування раніше розподілених матеріалів.

Читайте також: У фінальному рейтингу конкурсу до Верховного Суду ВККСУ врахувала 78% висновків ГРД

Із зазначеного авторозподілу вилучено членів ВРП Бенедисюка, Волковицьку, Гусака, Малашенкову.

Як повідомлялося, ВККСУ 6 березня 2019 року затвердила рейтинги кандидатів на 78 посад суддів Верховного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-