Уряд удосконалив механізм компенсації за житло захисникам України з числа ВПО

Уряд удосконалив механізм компенсації за житло захисникам України з числа ВПО

Укрінформ
Опубліковано зміни до нормативно-правових актів щодо забезпечення житлом учасників АТО/ООС з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

“Уряд удосконалив правовий механізм надання компенсації на придбання житла внутрішньо переміщеними особами, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначені зміни дозволяють переїжджати з району в район та в межах області протягом року, якщо це не призводить до збільшення компенсації, відшкодування розраховується також на непрацездатних батьків та дітей, що навчаються на денній формі навчання до 23 років.

Читайте також: На Миколаївщині учасникам АТО за три роки купили 85 квартир

Змінами також врегульовані питання документального оформлення придбання житла на земельній ділянці, враховані питання щодо вичерпного переліку документів, які мають право вимагати для отримання компенсації та постановки на квартоблік.

Як зазначається, на компенсацію матимуть право також учасники ООС та ті, чиє житло було на підконтрольній території, але було зруйновано протягом АТО/ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-