На Миколаївщині учасникам АТО за три роки купили 85 квартир

На Миколаївщині учасникам АТО за три роки купили 85 квартир

Укрінформ
Миколаївщина стала єдиним регіоном України, де учасникам АТО (ООС) за рахунок обласного та місцевих бюджетів купують житло на умовах співфінансування. За останні три роки таким чином придбано 85 квартир.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник департаменту соціального захисту Миколаївської ОДА Оксана Єльчієва.

"Миколаївщина єдиний регіон України, де з ініціативи голови облдержадміністрації Олексія Савченка учасникам АТО за рахунок обласного та місцевих бюджетів купують житло на умовах співфінансування. Тільки в 2018 році в рамках реалізації Комплексної обласної програми соціального захисту населення "Турбота" придбано житло для 30 родин учасників антитерористичної операції на Сході України, що проживають у Снігурівcькому, Братському, Березнегуватському та Баштанському районі, містах Южноукраїнську, Миколаєві, Очакові та Вознесенську", - сказала Єльчієва.

За її словами, в обласному бюджеті минулого року для цих цілей було передбачено 10 млн грн на умовах співфінансування з бюджетів міст, сіл, селищ, об’єднаних територіальних громад та районів області. З місцевих бюджетів залучено 6,23 млн грн.

На залишок коштів обласного бюджету, що залишився на 1 грудня 2018 року (без співфінансування) для сімей учасників АТО —  інвалідів III групи та багатодітних сімей учасників АТО було придбано житло на суму майже 3,4 млн грн.

При цьому, йдеться про придбання житла як на первинному, так і на вторинному ринку – за бажанням учасника АТО.

Оскільки ініціатива виявилася успішною, в 2019 році вона буде продовжена. В бюджеті області знову закладено суму у 10 млн грн. Також голова облдержадміністрації звернувся до керівників ОТГ, міст та районів з проханням передбачити відповідну суму для співфінансування житла ветеранам АТО у своїх бюджетах.

Читайте також: На Вінниччині придбали житло для трьох родин воїнів з числа переселенців

Загалом, протягом 2016-2018 років на Миколаївщині житлом за кошти місцевих та обласного бюджету забезпечено 85 учасників АТО, у тому числі всіх інвалідів 3 групи. Адже як відомо, інваліди 1 та 2 групи та учасники бойових дій, які є внутрішньо переміщеними особами, отримують компенсацію вартості житла з державного бюджету.

А ось 3 група в цей перелік не увійшла. Тому керівництво ОДА виступило з ініціативою передбачити кошти для них у місцевих бюджетах. Наразі черги для цієї категорії людей в області не існує, вони забезпечуються житлом у першу чергу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-