Нацрада перевірить п'ять телеканалів через порушення у День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Нацрада перевірить п'ять телеканалів через порушення у День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки п’ятьом телеканалам — “С-Можливо все!” (ТОВ “Телеканал СТБ”), “НАТАЛІ” (ТОВ «ТРК “Наталі”), “XSPORT” ( ТОВ “Тотвельд”), “Телевсесвіт” (ТОВ “Телекомпанія “Телевсесвіт”) та “BOUTIQUETV” (ТОВ “Ідана Юкрейн”).

Таке рішення було ухвалено у четвер на засіданні Національної ради після розгляду результатів моніторингу мовлення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив голова Нацради Юрій Артеменко, моніторинг мовлення цих київських телеканалів зафіксував ознаки порушення Закону України “Про телебачення і радіомовлення” 20 лютого — в День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Читайте також: Нацрада продовжила заборону на ретрансляцію телеканалу “RTVI” ще на рік

Він уточнив, що 20 лютого телеканали “С-Можливо все!”, “Наталі”, “XSPORT” і “Телевсесвіт” не поширювали інформацію про день пам’яті у всьому обсязі, а саме - щонайменше раз на дві години. А в ефірі телеканалу “BOUTIQUETV” такої інформації не було впродовж всієї доби, також не оголошувалась хвилина мовчання, а в проміжку часу з 00:00 до 01:02 на екрані мовника не демонструвалася палаюча свічка або відповідне стилізоване зображення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-