Палатний: ВР і Кабмін розробляють нову держпрограму молодіжного будівництва

Палатний: ВР і Кабмін розробляють нову держпрограму молодіжного будівництва

Укрінформ
Профільний комітет ВВ спільно з Мінрегіонрозвитку працюють над законопроектами про молодіжне будівництво, що може стати альтернативою існуючій держпрограмі, фінансування якої припинено з 2014 року.

Про це в ході інтернет-конференції в ІА «ЛігаБізнесІнформ» розповів народний депутат України, голова парламентського комітету Артур Палатний.

"Моя особиста думка як керівника профільного комітету - це правильний, але дещо довгий шлях. Замість цього потрібно хоча б частково відновити фінансування існуючої системи пільгового кредитування житла для молоді та зробити це можна вже цього року шляхом перерозподілу бюджетних коштів після 1 липня. Нам потрібно дати позитивний сигнал молодим громадянам, які масово виїжджають за кордон працювати і будувати своє майбутнє", - зазначив він.

Палатний додав, що до 1 червня 2019 року відбувається збір заявок від тих молодих сімей, для яких актуальним є питання кредитування житла, щоб показати масовість цієї проблеми і таким чином простимулювати Кабмін звернути на неї увагу.

Читайте також: Мінмолодьспорту провело першу зустріч із представниками молодіжних інституцій

Голова профільного комітету зазначив, що на молодіжну політику в держбюджеті на цей рік усього передбачено 63,4 млн грн. "Це статті витрат на національно-патріотичне виховання молоді, на проекти, пов'язані з проведенням всеукраїнських і міжнародних заходів державної молодіжної політики, на виплату урядових премій талановитій молоді. Обсяг коштів, на мою думку, дуже малий. Багато хто з політиків-популістів, кандидатів у президенти на словах нібито переживають за молодь, а в реальності при формуванні бюджету більшість з них, на жаль, забувають про це", - зазначив Палатний.

На думку депутата, щоб дати можливість українській молоді реалізовуватися, потрібно створювати комфортні умови для розвитку середнього бізнесу, що дозволить створювати нові робочі місця для молодих фахівців.

Фото: expres.online

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-