Кабмін схвалив зміни до закону

Кабмін схвалив зміни до закону "Про освіту" щодо вивчення української як іноземної

Укрінформ
Кабінет міністрів винесе на розгляд Верховної Ради законопроект про зміни до Закону "Про освіту" в частині сприяння держави у вивченні української мови як іноземної.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета законопроекту: розроблення єдиних вимог до рівня володіння українською мовою як іноземною, а також сприяння розвитку української мови та культури за кордоном", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Законопроектом передбачено затвердження вимог до рівня володіння українською мовою як іноземною, проведення сертифікаційного іспиту з української мови, а також порядок направлення, відповідно до міжнародних угод, педагогічних працівників для викладання в іноземних закладах освіти української мови, літератури, культури, історії, географії тощо.

Читайте також: Кабмін пропонує три моделі вивчення української для нацменшин

Пропонується надати повноваження Міністерству освіти та науки щодо обов'язку держави сприяти вивченню української мови та культури за кордоном, щодо затвердження вимог до рівня володіння українською мовою як іноземною відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти. Закон буде врегульовати розроблення стандартів знань української мови для іноземців чи осіб без громадянства, що виявили бажання стати громадянами України, іноземних студентів з освітньою чи робочою метою, біженців, мігрантів чи закордонних українців.

"Внесення необхідних змін до законодавства унормує процедуру запровадження міжнародного сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної, а також дозволить долучитися Україні до Асоціації укладачів мовних тестів Європи, що є важливим з іміджевої точки зору та сприятиме кратному зростанню кількості осіб, що вивчають українську мову",- йдеться в пояснювальній записці.

Як повідомляв Укрінформ, Український центр оцінювання якості освіти працює над розробленням єдиного стандартизованого тесту з української мови як іноземної. Також Міністерство інформаційної політики спільно з Міністерством закордонних справ запустили он-лайн портал для іноземців, які хочуть вивчити українську мову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-