Межа між правом на протест і нападом на поліцію - роз’яснення МВС

Межа між правом на протест і нападом на поліцію - роз’яснення МВС

Ексклюзив
Укрінформ
Кидання фаєра або намагання доторкнутися ним до іншої особи, в тому числі і поліцейського, по суті, є тією межею, де формується кримінально каране діяння.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив директор Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, відповідаючи на запитання, де межа між правом громадян на протест і нападом на поліцію.

"Якщо ти фаєр кинув, ти можеш нашкодити цим фаєром особі, в яку ти кинув, або яка випадково опинилася в місці приземлення того фаєру. Кидання або намагання цим фаєром доторкнутися до будь-якої особи, і до поліцейського в тому числі, є тією межею, де формується кримінально каране діяння", - додав Шевченко.

Водночас він наголосив, що МВС закликає не брати на масові акції предмети, які можуть бути використані як зброя, "навіть законні і дозволені".

"Тобто навіть якщо взяв, то не використовуй, якщо воно в тебе законне. Але краще не бери взагалі, бо якщо взяв, є вже спокуса використати", - зазначив Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня у Черкасах, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України Петра Порошенка представники Нацкорпусу намагалися заблокувати кортеж глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію.

Читайте також: Сутички з Нацкорпусом: поліція встановила основних фігурантів і вручила підозри

Унаслідок сутичок у Черкасах постраждали 22 поліцейських.

Окрім цього, у суботу до будівлі Адміністрації Президента в Києві прийшли учасники Нацкорпусу і Нацдружин з вимогою взяти під варту та арештувати рахунки фігурантів розслідування щодо розкрадання в оборонному секторі.

У результаті сутички біля Адміністрації Президента постраждало двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці.

10 березня у поліції Черкащини заявили про затримання двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції 9 березня у центрі Черкас.

У поліції підкреслили, що наразі тривають слідчі дії та вирішується питання про оголошення цим громадянам підозри.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що представники "Національного корпусу", які спровокували сутички з поліцією у Києві та Черкасах, будуть покарані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-