Сутички з Нацкорпусом: поліція встановила основних фігурантів і вручила підозри

Сутички з Нацкорпусом: поліція встановила основних фігурантів і вручила підозри

Укрінформ
За фактом подій у Черкасах і Києві, які відбувалися 9 березня за участю представників Нацкорпусу і Нацдружин, двом особам вручили підозри.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо цих подій, і в Черкасах, і Києві, є підозри. Так встановлено трьох основних фігурантів, які брали участь. Декілька годин тому оголошено підозри за статтями 294, 296, 345 Кримінального кодексу, це масові заворушення, хуліганство, та насильство щодо працівника правоохоронного органу. Двом особам вручено, місцезнаходження третьої зараз встановлюємо", - зазначив Цуцкірідзе.

Він наголосив, що щодо черкаських подій одній особі повідомлено про підозру саме щодо масових заворушень.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня у Черкасах, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України Петра Пороршенка представники Нацкорпусу намагалися заблокувати кортеж глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію.

Унаслідок сутичок у Черкасах постраждали 22 поліцейських.

Окрім цього, у суботу до будівлі Адміністрації Президента в Києві прийшли учасники Нацкорпусу і Нацдружин з вимогою взяти під варту та арештувати рахунки фігурантів розслідування щодо розкрадання в оборонному секторі.

У результаті сутички біля Адміністрації Президента постраждало двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці.

Читайте також: БПП вимагає покарати учасників провокацій у Києві та Черкасах

10 березня у поліції Черкащини заявили про затримання двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції” 9 березня у центрі Черкас.

У поліції підкреслили, що наразі тривають слідчі дії та вирішується питання про оголошення цим громадянам підозри.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що представники "Національного корпусу", які спровокували сутички з поліцією у Києві та Черкасах, будуть покарані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-