БПП вимагає покарати учасників провокацій у Києві та Черкасах

БПП вимагає покарати учасників провокацій у Києві та Черкасах

Укрінформ
Фракція "Блоку Петра Порошенка" вимагає притягнути до відповідальності учасників провокативних акцій у Києві та Черкасах 9 березня, під час яких сталися сутички з правоохоронцями.

Про це заявив голова фракції Артур Герасимов під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фракція партії "Блок Петра Порошенка" різко засуджує акти агресії та насильства, які були вчинені проплаченими тітушками по закінченню мирного мітингу в Черкасах і центрі Києва. Вимагаємо негайно притягнути до відповідальності провокаторів, які намагалися посіяти хаос, травмували правоохоронців», - сказав Герасимов.

Народний депутат підкреслив, що монополія на застосування сили належить державі.

«В країні має бути безпека і порядок. Це завдання Нацполіції. А наше з вами завдання захистити рядових поліцейських від тітушок, яких вдягнули в овечі шкури псевдонаціоналісти, але навіть не володіють державною мовою», - заявив Герасимов.

Як відомо, вдень 9 березня до будівлі Адміністрації Президента в Києві прийшли учасники організацій "Національний корпус" і "Національні дружини". Вони вимагали заарештувати фігурантів розслідування щодо розкрадання в оборонній сфері. Націоналісти спробували прорвати кордон силовиків. У хід пішли вибухові пакети, димові шашки і сльозогінний газ. Під час сутичок на Банковій постраждали троє силовиків.

Читайте також: Нацкорпус заявляє про зникнення п'ятьох активістів

Після цього "Нацкорпус" на автобусах вирушив до Черкас, де перебував із робочою поїздкою Президент Петро Порошенко. Націоналісти намагалися прорватися до сцени, однак, їм завадили силовики. У результаті сутичок у Черкасах до медиків звернулися 22 правоохоронці, 19 із них були госпіталізовані.

10 березня у поліції Черкаської області повідомили, що за фактами подій 9 березня у центрі Черкас затримано двох організаторів сутичок з поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-