Порошенко:

Порошенко: "Кавказ" Шевченка повернеться в шкільну програму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що з кожним роком кількість людей, які читають та шанують Тараса Шевченка, зростає.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні Ради регіонального розвитку Черкаської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пророцький дар Шевченка вражає кожного, хто його читає, хто його знає, хто його шанує. І мені приємно констатувати, що з кожним роком кількість цих людей і всередині України і за її межами точно зростає. І не лише серед українців», - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що вже три століття - ХІХ, ХХ і ХХІ «Шевченко є постійним учасником нашого національного буття».

«Дуже важливо, що кожен справжній українець має при собі дві книги: Біблію та Кобзар. І відповіді на складні часи і в радості шукає в обох», - зазначив Президент.

За його словами, уявити Україну без Тарасової спадщини неможливо.

Читайте також: Президент на Тарасовій горі вручив Шевченківські премії

«І 5 років тому Тарасове слово стало, як ніколи, актуальне. І це пройшло через моє серце. «Борітеся - поборете», - радив він колись народам Кавказу, які захищалися від російської імперії. Дивно, що Оксана Забужко, лауреат цьогорічної Шевченківської премії, сказала, що ще за часів Януковича «Кавказ» був прибраний зі шкільної української програми і ще не повернувся. Повернеться. Президент почув і відреагує», - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-