Марина Порошенко: Слово Шевченка надихає нас на боротьбу за волю

Марина Порошенко: Слово Шевченка надихає нас на боротьбу за волю

Фото
Укрінформ
Слово великого українського поета Тараса Шевченка повертає нам історичну пам'ять, відроджує у нас національну свідомість і надихає на боротьбу.

Про це перша леді України Марина Порошенко сказала під час участі в урочистостях з нагоди 205-річчя від дня народження Тараса Шевченка у селі Моринці Черкаської області, передає кореспондент Укрінформу.

“Як і понад 200 років тому, так і сьогодні, слово великого українського поета Шевченка повертає нам історичну пам'ять, відроджує у нас національну свідомість і надихає нас на боротьбу. У нашу пам'ять вкарбувалися останні години життя Сергія Нігояна, який цитував вірші Шевченка під час Революції Гідності. Можна впевнено сказати, що і сьогодні слово Шевченка залишається тим дороговказом для всієї української нації, надихає нас на боротьбу за волю і незалежність України”, - зазначила Марина Порошенко.

Марина Порошенко вшанувала пам'ять Тараса Шевченка в селі Моринці / Фото: Михайло Марків

Вона подякувала українцям за єдність навколо наших національних цінностей. “Я дякую за те, що ми пам'ятаємо шануємо і рухаємося разом до нашого європейського, цивілізованого, розвинутого майбутнього України, і саме поезія і творчість Шевченка надихає нас на цю патріотичність і бажання йти своєю дорогою, дорогою України”, - сказала перша леді.

Читайте також: Гройсман: Шевченкове слово - важлива складова культурного коду України

Також за її словами, у Моринцях відкрито виставку українських художників, ілюстраторів Кобзаря.

Як відомо, сьогодні день народження Тараса Шевченка - українського поета, художника, мислителя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-