Гройсман: Шевченкове слово - важлива складова культурного коду України

Гройсман: Шевченкове слово - важлива складова культурного коду України

Відео
Укрінформ
Шевченкове слово чудово вписується у сучасний культурний і суспільний контекст і залишається важливою складовою культурного коду України.

Про це йдеться у привітанні Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з нагоди дня народження поета, художника і мислителя Тараса Шевченка, повідомляє Урядовий портал.

"Від імені уряду та від себе особисто вітаю з Шевченківським днем! Щороку традиційно все українське суспільство відзначає день народження Тараса Шевченка як національне свято. Ми віддаємо шану людині, яка зробила найбільше для усвідомлення українцями своєї національної самобутності. Унікальність Шевченка полягає у тому, що його творчість залишається актуальною у будь-який час, для будь-якого покоління українців. І сьогодні його творчий геній знаходить відгук у наших серцях і надихає українців на важливі звершення", - зазначив Гройсман.

За його словами, теми, які розкривав у своїй творчості Тарас Шевченко, є надзвичайно широкими, але всі їх об’єднує вболівання за долю України, за долю української культури і мови, за щасливий завтрашній день для прийдешніх поколінь українців.

"Тому Шевченкове слово чудово вписується у сучасний культурний і суспільний контекст, залишається важливою складовою культурного коду України. Впевнений, що кожне нове покоління надихатиметься творчістю Шевченка, відкриватиме в добре знайомих творах нові горизонти і смисли", - зазначив Гройсман.

Читайте також: Сьогодні — день народження Тараса Шевченка

Як повідомлялося, сьогодні, 9 березня, день народження Тараса Шевченка - українського поета, художника, мислителя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-