НАБУ провело 20 обшуків у фігурантів

НАБУ провело 20 обшуків у фігурантів "справи Укроборонпрому"

Оновлено
Укрінформ
НАБУ провело близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Про це під час брифінгу заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виходячи з того, що ми побачили в сюжетах, ми зареєстрували два кримінальні провадження, і сьогодні в рамках одного з них було проведено близько 20 обшуків, у тому числі за місцем проживання Ігоря і Олега Гладковських, Віталя Жукова, Андрія Рогози та інших" - сказав Ситник.

Він додав, що слідчі дії тривають.

За словами Ситника, розслідування проводяться фактично з нуля, оскільки НАБУ донедавна не мала даних, які містяться в листуванні, оприлюдненому в журналістському розслідуванні "Наших грошей".

У цьому зв'язку керівник НАБУ спростував інформацію про те, що бюро начебто давно мало матеріали у справі про зловживання в Укроборонпромі.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Читайте також: РНБО доручила провести аудит і ревізію “Укроборонпрому”

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

6 березня стало відомо про підозру у несплаті податків у 26 млн грн, оголошену керівнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрієві Рогозі, що фігурує у журналістському розслідуванні стосовно розкрадань в "Укроборонпромі".

Того ж дня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому. Генеральній прокуратурі, СБУ, НАБУ та ДБР рекомендовано здійснити перевірку і надати правову оцінку викладеним у ЗМІ фактам порушень у сфері оборонних закупівель та поінформувати громадськість про результати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-