РНБО доручила провести аудит і ревізію “Укроборонпрому”

РНБО доручила провести аудит і ревізію “Укроборонпрому”

Укрінформ
За результатами засідання у середу Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Про це повідомляє прес-служба РНБО України.

“Секретар РНБО України повідомив, що за результатами засідання доручено провести аудит і ревізію діяльності ДК «Укроборонпром» та підприємств-учасників концерну із залученням іноземних експертів”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Генеральній прокуратурі, СБУ, НАБУ та ДБР рекомендовано здійснити перевірку і надати правову оцінку викладеним у ЗМІ фактам порушень у сфері оборонних закупівель та поінформувати громадськість про результати.

Як повідомляється, Кабінету міністрів доручено підвищити рівень прозорості та посилити контроль з боку держави за діяльністю Держконцерну «Укроборонпром», і залучити фахівців з країн-членів НАТО до роботи Наглядової ради ДК «Укроборонпром».

“Уряду доручено розглянути питання щодо створення центрального органу виконавчої влади для забезпечення реалізації державної військово-промислової політики та управління об'єктами державної власності у відповідній сфері”, - зазначає прес-служба РНБОУ.

Також доручено ініціювати внесення змін до закону "Про державне оборонне замовлення" у частині підвищення рівня прозорості держзакупівель, зокрема, формування державного оборонного замовлення у формі відкритих даних, за виключенням вузької номенклатури оборонної продукції, що містить ознаки державної таємниці.

“У ході виконання ДОЗ необхідно надавати перевагу продукції, роботам та послугам оборонного призначення вітчизняного походження, та пріоритетності залучення національних виробників-постачальників до виконання державного оборонного замовлення”, - наголосив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО, присвяченому реформуванню ДК "Укроборонпром”, заявив, що Україна ініціює міжнародний аудит Укроборонпрому.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Читайте також: Розкрадання в армії: Луценко очікує результатів розслідувань НАБУ

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-