Розкрадання в армії: Луценко очікує результатів розслідувань НАБУ

Розкрадання в армії: Луценко очікує результатів розслідувань НАБУ

Укрінформ
ТОВ "Оптимумспецдеталь" отримало від оборонних підприємств 140 млн грн.

Про це повідомив під час засідання РНБО генпрокурор Юрій Луценко, передає Укрінформ.

"Зараз на всю країну стало відомо про один з таких випадків (кримінальну справу за фактом несплати податків — ред.). Йдеться про ТОВ "Оптимумспецдеталь" на чолі з громадянином Рогозою, який постачав на різні підприємства оборонпрому продукцію вартістю близько 140 млн грн. Сума, озвучена у ЗМІ, не відповідає дійсності. Загальна сума отриманих коштів Опитимумспецдеталь - 140 млн грн", - запевнив він.

Генпрокурор розповів, що ГПУ розслідувала дану справу з 2016 року, а у 2018 році на лаві підсудних у Печерському райсуді опинилися двоє працівників СБУ у за вимагання коштів у дружини одного з колишніх високопосадовців, ніби, для передачі працівникам правоохоронних органів.

Нещодавно, продовжив Луценко, про підозру у несплаті податків у 26 млн грн повідомили керівнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі.

Отримані у ході слідства докази, у тому числі телефонне листування, передані до експертної установи, додав Луценко. “Якщо експертиза підтвердить їх автентичність, ми не виключаємо вручення підозри ймовірним співучасникам пана Рогози у цьому розкраданні держбюджету шляхом несплати податків", - сказав генпрокурор.

Він додав, що очікує результатів подібних розслідувань (про можливе зловживання посадовими обов'язками) й щодо інших посадовців оборонної галузі.

"Йдеться про представника апарату РНБО, про керівництво концерну (Укроборонпром — ред.), державних оборонних заводів - всі ці посадові особи є підслідністю НАБУ", - резюмував він.

Читайте також: Постачальники Укроборонпрому вийшли з-під контролю - ГПУ

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

27 лютого генпрокурор Луценко повідомив, що ГПУ ще з 2016 року проводить слідство щодо багатьох постачальників на підприємства оборонного комплексу.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

На початку 2017 року у ТОВ "Оптимумспецдеталь" і ТОВ "Ренал", які фігурують у розслідуванні журналістів, були проведені обшуки.

А нещодавно перевірка Державної фіскальної служби контрагентів цих фірм виявила 22 млн гривень збитків держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-