Порошенко схвалив створення держреєстру ветеранів війни

Порошенко схвалив створення держреєстру ветеранів війни

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон про створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Відповідна позначка з'явилася на сторінці закону 2684-VIII "Про внесення змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо Єдиного державного реєстру ветеранів війни" на сайті Верховної Ради.

У графі про дату та стан проходження документа вказано, що 26.02.2019 закон “повернуто з підписом від Президента”.

Цим нормативним актом вносяться зміни до закону про статус ветеранів війни, якими пропонується створити Єдиний державний реєстр ветеранів війни, відповідальним за забезпечення формування та ведення якого визначається Міністерство у справах ветеранів України.

Читайте також: Рада ухвалила закон про Єдиний державний реєстр ветеранів

Порядок створення, ведення, доступу до відомостей реєстру та їх використання, порядок одержання інформації з інших реєстрів і інформаційних баз даних щодо фізичних осіб для внесення до реєстру визначатиметься Кабінетом міністрів.

“Єдиний державний реєстр ветеранів – це дієвий інструмент надання якісних сервісів ветеранам на новому сучасному рівні. Його створення дасть можливість дізнатись точну кількість ветеранів, порахувати скільки і яких пільг, послуг та в якому об’ємі вони потребують. Адже на даний момент ці данні дуже різняться”, написала у Facebook міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Вона додала, що наразі Міністерство соцполітики, Держслужба у справах ветеранів війни, відомства силового блоку подають різні дані, з яких неможливо отримати чітку картину.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо Єдиного державного реєстру ветеранів війни". Відповідне рішення підтримали 237 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-