Денісова у Швейцарії захищатиме права українських військовополонених

Денісова у Швейцарії захищатиме права українських військовополонених

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відбула до Швейцарії, де візьме участь у дискусії щодо порушення прав українських військовополонених та політичних заручників РФ.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Відлітаю до Швейцарії, де в рамках 40-ої сесії Ради ООН братиму участь у дискусії щодо порушення прав українських військовополонених та політичних заручників Російської Федерації. Буду й надалі наполягати на тому, що трьом пораненим морякам потрібне кваліфіковане лікування, а не поверхневе обстеження. РФ має поводитись із військовополоненими у повній відповідності з їхнім статусом та звільнити усіх згідно Женевської конвенції 1949 року", - йдеться у дописі.

За словами Денісової, у неї незмінна позиція щодо українських політв’язнів.

"Понад 70 громадян України досі ув’язнені на території Росії та тимчасово окупованого Криму. Їм не надається необхідна медична допомога та відсутні належні умови перебування. Це є порушенням норм міжнародного гуманітарного права", - написала вона.

Читайте також: Омбудсмену РФ забороняють розповідати про стан політв’язнів – Денісова

Також, як зазначила омбудсмен, вона виступить із двома заявами на інші теми.

"Перша стосується впливу зовнішнього боргу та інших пов'язаних з ним міжнародних фінансових зобов'язань держав на повну реалізацію всіх прав людини, зокрема економічних, соціальних і культурних прав. Друга присвячена темі тортур та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видах поводження і покарання", - пояснила Денісова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-