Омбудсмену РФ забороняють розповідати про стан політв’язнів – Денісова

Омбудсмену РФ забороняють розповідати про стан політв’язнів – Денісова

Укрінформ
Російському омбудсмену Тетяні Москальковій не дозволяють відповідати на жодні медичні запитання стосовно українських політв'язнів в Росії та ОРДЛО.

Про це в ефірі "Прямого" розповіла уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

"Дуже складна була розмова, тому що пані Москалькова взагалі не відповідає ні на які медичні питання. Тому що її тримають "в облозі", щоб вона чогось не сказала, комусь не відповіла. Я їй сказала, що вона не відповідає на листи, які я їй надсилаю і нічого не робить не лише для того, щоб обстежити наших хлопців, але й полікувати їх", - наголосила омбудсмен.

Денісова повідомила, що обговорила з Москальковою питання обміну.

"На минулому засіданні пан Гризлов сказав, що саме пані Москалькова та я повинні займатись цими питанням. Я готова і вся українська сторона готова передати 25 на 25 у будь-якому складі. Вона вчергове сказала, що цими питанням не опікується, у неї мандату нема. І тому я попросила донести до пана Гризлова, якщо вона цим не займається, тоді хай Мінська група вирішить, а російська сторона погодиться на те, що Україна хоче передати їм їх громадян в обмін на наших політв'язнів", - зазначила вона.

Читайте також: Денісова "зловила" у Греції Москалькову - говорили про моряків у коридорі парламенту

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в коридорі обговорила Парламенту Грецької Республіки з російським омбудсменом Тетяною Москальковою питання надання медичної допомоги військвополоненим морякам, а також нагадала про погіршення стану здоров’я політв’язнів Павла Гриба та Едема Бекірова.

До того Москалькова заявила, що заплановану її зустріч із Денісовою в Афінах скасовано.

Наразі у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-