Порошенко подякував греко-католикам і предстоятелю УГКЦ за підтримку

Порошенко подякував греко-католикам і предстоятелю УГКЦ за підтримку

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко під час робочої поїздки на Львівщину відвідав у Червонограді греко-католицький храм – Собор Святого Йосафата.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Я дуже дякую греко-католикам і Предстоятелю УГКЦ за їх молитву і підтримку, щоб в Україні був мир», - наголосив Порошенко.

За його словами, Україна збудувала потужну армію і завдяки капеланам.

«Україна вистояла і збудувала потужну армію, яка здатна захистити державний суверенітет. В тому числі і не тільки тому, що у неї є зброя, вона одягнута та нагодована. А й тому, що ми, нарешті, маємо капеланів. На фронті атеїстів немає. Я бачу це на власні очі, коли буваю на фронті», - сказав Президент і подякував капеланам за їх службу і віру в Бога та Україну.

Настоятель храм отець Михайло, який є також і військовим капеланом, подякував Порошенку за його складну, але дуже потрібну для захисту України роботу. Також він навів слова колишнього міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського: «Петро Порошенко поховав історичну місію ката України Путіна».

Читайте також: Порошенко: Справжню незалежність Україна отримала у 2014 році

Глава держави подякував за теплі слова священника.

«Дуже важливо для мене, що це слово військового капелана до Верховного Головнокомандувача. Слова людини, яка в найважчі моменти 2014 року разом з добровольчими батальйонами благословляла добровольців і волонтерів на захист України. Він був пліч-о-пліч з ними і молився за Україну», - сказав Президент в храмі.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-