Порошенко: Справжню незалежність Україна отримала у 2014 році

Порошенко: Справжню незалежність Україна отримала у 2014 році

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголосив, що український народ поховав плани Путіна щодо розшматування і багатовекторності України.

Про це він сказав під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Львівщини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми захистили Україну від знищення, від розшматування, бо потім, коли він (Володимир Путін, - ред.) зрозумів, що західну Україну не переконати, він вирішив розколоти Україну по Дніпру, створивши на базі 9 областей “Новоросію” чи “Малоросію”. І перше, що ми зробили — ми поховали проект розшматування України, ми поховали проект багатовекторності, яким нас “годували” довгих 23 роки. Ми об’єднали країну, ми подолали економічну кризу, яка була спричинена війною, російською економічною блокадою, окупацією 20% промислового потенціалу, блокадою транзиту”, - сказав Порошенко.

За його словами, Путін розраховував, що в 2014-15 роках Росія буде загарбником і Україна не переживе, коли буде “обрубаний” весь експорт, промислові підприємства, які орієнтовані на російський ринок, зупиняться, коли мільйони людей опиняться за воротами, і безробіття стане причиною вибуху внутрішніх конфліктів.

“У нього була дуже добра школа — події, які відбулися 100 років тому в 1918-21 роках, коли внутрішні конфлікти підірвали, знищили Україну. А відбулося все з точністю до навпаки”, - підкреслив Президент.

Він також наголосив, що Крим і Донбас для Путіна були не метою, а важелями впливу, через які він намагався впливати на всю Україну.

“Саме для того була розгорнута дискусія про “федералізацію”, про “Київ, почуй Донбас”, для того, щоби Путін давав нам дозвіл, куди нам треба рухатися. І за ці 5 років я і моя команда, ви, переконливо довели, що ми в Путіна дозволів ніяких питати не будемо. Вперше за роки існування України, що лише український народ буде визначати, куди йому рухатися, а Кремль не буде ставити Україні та й Європі в цілому своїх умов”, - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що у 2014 році Путін розраховував на слабкість українців, але не знав український народ.

Читайте також: Порошенко: Скасування свята 23 лютого було моїм першим президентським рішенням

“Нехай погортає сторінки про Бандеру, про УПА — там відповіді на всі наші успіхи зараз. Нехай вивчить їх. А як вивчить, нехай забирається геть з України. Він думав, що він знає Україну, бо бачив лише політиків, які традиційно прибували до нього з Києва на півзігнутих ногах. З чого вони починали? Вони кланялися і готові були укладати вигідні Кремлю угоди — чи то про газ, чи то про Крим, чи на колінах просити в Путіна, що йому треба для того, щоб був мир. Вони думають, що якщо вони стануть на коліна і попросять про мир, то тут же за рогом буде мир. Ні, там за рогом сидить Путін. І яка його відповідь — він нам продемонстрував протягом останніх 5 років”, - сказав Порошенко.

За його словами, українську націю розбудила Революція Гідності: «Справжню незалежність, і я це стверджую напевне, Україна отримала у 2014 році. Коли необхідність незалежності кожен українець відчув серцем».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-