Суд у Москві розгляне апеляції ще чотирьох військовополонених моряків — Полозов

Суд у Москві розгляне апеляції ще чотирьох військовополонених моряків — Полозов

Укрінформ
У Московському міському суді сьогодні розглянуть чотири апеляційні скарги на продовження терміну тримання під вартою від чотирьох українських моряків.

Про це у Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні, 20 лютого, апеляційна інстанція Московського міського суду розгляне скарги захисту на постанову Лефортовського районного суду про продовження терміну утримання під вартою відносно шостої четвірки військовополонених українським моряків", — написав він.

Адвокат уточнив, що об 11:00 (за місцевим часом) у залі №235 розглянуть скарги від Андрія Артеменка, Андрія Ейдера, Василя Сороки та Олега Мельничука.

Раніше уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила українському омбудсмену Людмилі Денісовій, що трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку буде направлено на обстеження до лікарні.

Читайте також: Якість медогляду пораненого українського моряка викликає запитання — адвокат

Як відомо, 25 листопада російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України — катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз усі вони перебувають у СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-