Якість медогляду пораненого українського моряка викликає запитання — адвокат

Якість медогляду пораненого українського моряка викликає запитання — адвокат

Укрінформ
У московському СІЗО «Лефортово» лікарі стали відвідувати пораненого українського військового Андрія Артеменка, однак деякі демонструють формальний підхід до огляду пацієнта.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила адвокат Артеменко Марія Куракіна.

«Реагування на наші заяви стало оперативніше, лікарі стали відвідувати Андрія Артеменка. Але запитання до них щодо якості допомоги залишаються. У Андрія Артеменка були лікарі офтальмолог, невропатолог, терапевт. На жаль, невролог продемонстрував формальний підхід до огляду пацієнта, звернемо увагу медичної частини ізолятора на ці факти. Офтальмолог огляд провів, але при тесті на перевірку зору посадив Андрія занадто близько до таблиці, цю хитрість Андрій відразу визначив. Відреагуємо», - зазначила адвокат.

За словами Куракіной, її підзахисному так і не передали светр із символікою ВМСУ, «хоча решта одягу прийшла в повному порядку». «За моїми спостереженнями, ці заборонні заходи Андрія не засмучують, а сприяють зміцненню духу і в кінцевому підсумку, ще сильніше консолідують нашу команду», - зазначила адвокат.

Раніше уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що одного з поранених українських військовослужбовців Андрія Артеменка 19 лютого направили з СІЗО в громадянську лікарню в Москві.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року Росія в районі Керченської протоки здійснила пряму військову агресію проти катерів і буксира Військово-морських сил Збройних сил України, в результаті чого 24 українських військових моряків були взяті в полон.

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими. Міжнародні організації та уряди багатьох країн світу засудили факт російської агресії і вимагають від РФ негайного і безумовного звільнення українських військових.

Читайте також: Трьох поранених українських моряків обіцяють обстежити у лікарні - Денісова

15 та 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив рішеня продовжити на три місяці арешт українським полоненим морякам. Адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовського районного суду р. Москви про продовження терміну утримання під вартою всіх 24 українських моряків. Минулого тижня в апеляції на це рішення вже було відмовлено 16 морякам.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-