Денісова підтвердила візит омбудсмена РФ до військовополонених моряків

Денісова підтвердила візит омбудсмена РФ до військовополонених моряків

Укрінформ
Російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала трьох поранених моряків у "Лефортово".

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

"Стало відомо, що уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова відвідала наших моряків у «Лефортово» та пересвідчилася у тому, що трьом пораненим військовополоненим (Андрію Ейдеру, Андрію Артеменко та Василю Сороці) дійсно потрібна медична допомога. Усі мої листи та звернення не були даремними і сподіваюся, що РФ прийме рішення відповідно до норм міжнародного гуманітарного права", - написала вона.

Читайте також: Москалькова відвідала українських моряків у СІЗО - заявляє про "постійний меднагляд"

Денісова вчергове наголосила, що поранені військовополонені мають пройти додаткове медичне обстеження та згідно з Третьою Женевською Конвенцією "Про поводження з військовополоненими" їх повинні відправити на лікування до третьої (нейтральної) країни.

Як відомо, 25 листопада російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України – катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. Всього в полон потрапили 24 українці.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз вони знаходяться у московських СІЗО, у тому числі троє поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-