Суд зняв з Продана браслет і повернув закордонний паспорт - САП

Суд зняв з Продана браслет і повернув закордонний паспорт - САП

Укрінформ
Солом'янський районний суд зняв електронний браслет та повернув закордонний паспорт екс-виконувачу обов'язків глави ДФС Мирославу Продану.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

“4 лютого 2019 року за результатами розгляду клопотання прокурорів САП Солом’янським районним судом міста Києва частково продовжено строк дії процесуальних обов’язків підозрюваному у незаконному збагаченні колишньому виконувачу обов’язків голови Державної фіскальної служби України Мирославу Продану. Задовольняючи клопотання частково та визнаючи обґрунтованість підозри й наявність передбачених ст. 177 КПК України ризиків, слідчий суддя всупереч позиції прокурорів, відмовив у продовженні обов’язків носити електронний засіб контролю та здати на зберігання документ для виїзду за кордон”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мотиви такого прийнятого судом рішення наразі невідомі, оскільки оголошено лише короткий текст.

Також у САП зауважили, що згідно КПК України рішення слідчого судді оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, 15 листопада 2018 р. прокурори САП заочно повідомили про підозру у незаконному збагаченні колишньому в.о. голови ДФС Мирославу Продану.

У відомстві заявили, що він підозрюється у набутті за час роботи на посадах в.о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано кілька об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

Слідство також перевіряє причетність Продана до придбання інших об’єктів нерухомості в місті Києві та люксових автомобілів.

Читайте також: Майно екс-керівника ДФС Продана заарештували - ЗМІ

У свою чергу Продан відкидає всі висунуті йому обвинувачення.

4 грудня суд відпустив Мирослава Продана на поруки народних депутатів, зобов'язавши його носити електронний браслет. Апеляційний суд залишив це рішення чинним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-