Епіфаній: Маємо продовжити розбудову та зміцнення церкви

Епіфаній: Маємо продовжити розбудову та зміцнення церкви

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України Епіфаній висловив впевненість, що справа єдності українського православ’я буде успішно завершена, як успіхом увінчалася столітня боротьба за автокефалію.

Про це Епіфаній сказав під час церемонії інтронізації у Софії Київській, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Бог благословив буття українського народу, дав нам свободу, благословив нам мати незалежну державу та помісну автокефальну українську православну церкву. За це ми маємо бути вдячні Богові, і не лише у словах, а самим своїм життям. Подякою цією має бути наша щира діяльна любов до Бога», - сказав Епіфаній.

Він наголосив, що розбудова церкви, розвиток суспільства і держави мають успіх лише тоді, коли вони мають своєю основою правдиву любов.

«На прикладах нашої недавньої історії ми бачимо, що лише об’єднані любов’ю ми можемо долати перешкоди, протистояти викликам, знаходити вихід у здавалося безвихідних обставинах. Півтора місяці тому в цих святих стінах відбулася історична подія, Об’єднавчий собор зібрав три гілки розділеного українського православ’я, створивши єдину помісну церкву, яка від Константинопольської матері-церкви, від Вселенського патріархату отримала Томос про автокефалію», - сказав він.

Читайте також: Президент привітав Епіфанія з поставленням на престол

«Ми віримо, що з божою допомогою справа єдності українського православ’я буде також успішно завершена, як успіхом увінчалася столітня боротьба за автокефалію. Якщо до тепер у нас стояло завдання об’єднатися в помісній церкві, та отримати Томос про автокефалію, то нині нам належить утвердити звершене єднання, продовжити розбудову і зміцнення церкви, розширити всеправославну взаємодію та братнє спілкування з помісними церквами. Також ми вирішимо, що у належний час, у майбутньому всі ці зусилля увінчаються утвердженням для нашої помісної церкви і статусу патріархату».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-