Президент привітав Епіфанія з поставленням на престол

Президент привітав Епіфанія з поставленням на престол

Укрінформ
Інтронізація предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія завершила попередні події зі створення автокефальної, помісної української православної церкви.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на церемонії інтронізації у соборі Святої Софії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми з вами присутні на події, яка є продовженням і завершенням попередніх - інтронізація предстоятеля Української православної церкви митрополита Київського і всієї України Епіфаній означає, що церква і православний український народ отримує нового лідера за вами, і з вами, Ваше Блаженство, пов'язані тепер великі надії багатьох людей", - зазначив глава держави.

Він нагадав, що у грудні 2018 року відбувся Об'єднавчий собор зі створення помісної української православної церкви, а 6 січня було вручено Томос про автокефалію.

Водночас глава держави наголосив, що у цей урочистий день слід віддати шану всім великим українцям, які були на Київському престолі - від Іларіона до Петра Могили, Василя Липківського, Мстислава Скрипника, Володимира Романюка, а також святійшого Філарета, владик Макарія, Симеона і Михаїла, праця і молитва яких наближали створення в Україні автокефальної православної церкви.

"Ваше Блаженство, до вас на Київському престолі побувало вже понад 100 митрополитів, але Ви є перший в нашій історії предстоятель автокефальної православної української церкви", - підкреслив Президент.

Читайте також: Митрополит Епіфаній причастив духовенство і вірян

Він також привітав митрополита Епіфанія з днем народження.

"Від себе, від Марини, від родини і від усіх присутніх вітаю Вас, Ваше Блаженство, із 40-літтям. Дуже тішуся, що наша церква має такого молодого предстоятеля. І я бажаю Вам, Ваше Блаженство, сил, мудрості, розуміння і підтримки. Нехай Господь Бог благословить усі Ваші справи", - сказав Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-