Декілька церков уже розглядають питання визнання автокефалії УПЦ — Епіфаній

Декілька церков уже розглядають питання визнання автокефалії УПЦ — Епіфаній

Укрінформ
Декілька церков розглядають питання визнання автокефалії Української православної церкви.

Про це Предстоятель Православної церкви України Епіфаній повідомив в інтерв'ю “Радіо Свобода”.

“Це є певна процедура, яку ми повинні пройти. Нам відомо, що є вже декілька церков, які розглядають це питання. Розглядають питання визнання автокефалії УПЦ. Це Елладська церква, це Кіпрська церква. Це питання розглядалося на Синоді і Болгарської церкви, і Грузинської. Зараз є багато бажаючих архієреїв з цих церков, які готові приїхати на інтронізацію. Але, на жаль, є певна процедура, яка стає на заваді цьому. Бо вони офіційно не можуть взяти участь до того часу, доки не буде ухвалено колегіальне рішення тієї чи іншої церкви щодо визнання нашого автокефального статусу. Тому, на жаль, вони не зможуть взяти участь в інтронізації, бо є певні перепони процедурного характеру”, — пояснив Епіфаній.

Водночас Предстоятель ПЦУ розраховує, що колегіальні рішення церков будуть ухвалені впродовж декількох місяців.

“Ми зараз очікуємо, що впродовж декількох місяців. Бо, наприклад, і Елладська церква, і Кіпрська мають на лютий заплановані засідання Архієрейських соборів. І ми маємо надію на те, що будуть ухвалені позитивні рішення. Можливо, в інших церквах це буде більш тривало, вивчення питання різними богословськими і канонічними комісіями і так далі. Тут важко передбачити. Бо кожна церква — це окрема незалежна структурна одиниця у складі православної церкви”, — уточнив він.

Читайте також: РПЦ в Україні є останнім форпостом Путіна - Епіфаній

Як повідомляв Укрінформ, під час Об'єднавчого собору 15 грудня 2018 року предстоятелем Православної церкви України було обрано митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія. 6 січня він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Церемонія інтронізації Предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться 3 лютого в Софійському соборі в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-