В Україні впровадять електронну систему управління запасами ліків eStock

В Україні впровадять електронну систему управління запасами ліків eStock

Укрінформ
В Україні планується запровадити електронну систему управління запасами лікарських засобів та медичних виробів eStock.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

“ПРООН в Україні у партнерстві з МОЗ оголошує тендер на розробку програмного забезпечення для електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів – eStock", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, ця платформа дасть змогу налагодити процес моніторингу залишків препаратів у лікарнях та зробить інформацію про ліки доступною для пацієнтів. Зокрема, система передбачає можливість інтеграції та обміну даними з «eHealth», «ProZorro» та тощо.

Читайте також: Супрун пояснила, як розпізнати підроблені ліки

Крім того, запровадження eStock значно спростить роботу медиків, оскільки вони зможуть легше контролювати надходження, витрати, списання, інвентаризацію, перерозподіл медичних засобів, а пацієнти - швидше і без затримок отримувати необхідні медикаменти і лікування.

За словами заступника міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ольги Стефанишиної, МОЗ раз на місяць отримує інформацію про залишки ліків і вакцин у регіонах.

Читайте також: На Рівненщині за день зафіксували спалахи кору у п'яти навчальних закладах

“Ця інформація не завжди коректна. Вона потрібна нам у реальному часі та в зручному форматі, коли в один клік ми зможемо побачити залишки ліків в кожній лікарні. Так ми зможемо не лише забезпечити безперебійну доступність лікарських засобів для пацієнтів, а й звести до мінімуму брак і надлишок ліків”, - зазначила Стефанишина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-