Полоненого моряка Гриценка готують до психіатричної експертизи

Полоненого моряка Гриценка готують до психіатричної експертизи

Укрінформ
Захопленого у полон українського моряка капітана 2-го рангу Дениса Гриценка готують до психолого-психіатричної експертизи.

Про це його адвокат Микола Полозов повідомив Укрінформу.

"Під час сьогоднішньої зустрічі з підзахисним, Денисом Гриценком, я розповідав йому про те, як проходили дебати в ПАРЄ при прийнятті резолюції «Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці». Він жваво цікавився цим, був задоволений підсумком. Гриценко також питав, як справи у інших українських моряків, хвилювався за стан поранених", - зазначив Полозов.

Він також уточнив, що протягом двох найближчих тижнів очікуються процесуальні дії щодо Гриценка. «Ймовірно, будуть допити. Також триває підготовка до психолого-психіатричної експертизи», - сказав адвокат.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня ПАРЄ прийняла резолюцію «Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці», в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Читайте також: Полонений моряк Гриценко розповів, як його провокувала Москалькова

25 листопада 2018 року Росія в районі Керченської протоки здійснила пряму військову агресію проти катерів і буксира Військово-морських сил Збройних сил України, в результаті чого 24 українські військові моряки були взяті в полон.

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими. Міжнародні організації та уряди багатьох країн світу засудили факт російської агресії та вимагають від РФ негайного і безумовного звільнення українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-